Navigation Menu+

House Renovation Brisbane

Sherwood Post war Residential Renovation

Construction Cost: $500K

Construction: Timber studs, Fibre cement cladding, Metal roof, Inground Pool

Completion: 2009

Project & Design Achievement: Sherwood Residence is located on a flat block in natural surrounds near the Brisbane River. This single storey post war home consisted of 4 bedrooms and 2 bathrooms set on a peaceful and impressive street yet it hadn’t presented nor been utilised to its full potential. The proposed design included the demolition of existing living spaces and kitchen to create a wide open space from the entrance to living and kitchen/dining through to the outdoor living. The addition of a level on top of the existing structure accommodates the new master retreat featuring sitting room, office nook, ensuite, walk in robe, bedroom and deck. The interesting roof lines create ceiling voids and maximise high level natural ventilation and create flawless and boundless space and freedom.

Comment from Place Real Estate,

This uniquely designed residence draws inspiration from its natural surrounds to offer a solidly built, beautifully appointed abode that ticks all the boxes for relaxed and peaceful family living…….creating wide open spaces that not only meld together, but also blend with equally generous outdoor areas surrounding the home…… This versatile layout invites everyday living yet can transform into a sophisticated entertaining venue with ease…….. At the heart of this clever design lies an open plan living hub that encompasses a spacious lounge, dining and gourmet kitchen…..”

web_image3

Post war house renovation Streetscape

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Post war house renovation Entry

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Post war house renovation Side Facade

web_image5

Post war house renovation Rear Facade

Post war house renovation Outdoor living

Post war house renovation open plan

House Renovation Tiled Fire Place

web_Lounge Area

Post war house renovation open plan

Post war house renovation New Kitchen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Post war house renovation

web_Kitchen

Post war house renovation open plan contemporary living

Post war house renovation parents retreat and multi purpose room

web_Ensuite

Post war house renovation New Ensuite

Before Photos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA