Navigation Menu+

Sherwood Residence

Residential Renovation – Additions & Alterations

 

Project Description

Construction Cost: $500K

Construction: Timber studs, Fibre cement cladding, Metal roof, Inground Pool

Completion: 2009

Project & Design Achievement: Sherwood Residence is located on a flat block in natural surrounds near the Brisbane River. This single storey post war home consisted of 4 bedrooms and 2 bathrooms set on a peaceful and impressive street yet it hadn’t presented nor been utilised to its full potential. The proposed design included the demolition of existing living spaces and kitchen to create a wide open space from the entrance to living and kitchen/dining through to the outdoor living. The addition of a level on top of the existing structure accommodates the new master retreat featuring sitting room, office nook, ensuite, walk in robe, bedroom and deck. The interesting roof lines create ceiling voids and maximise high level natural ventilation and create flawless and boundless space and freedom.

Comment from Place Real Estate,

This uniquely designed residence draws inspiration from its natural surrounds to offer a solidly built, beautifully appointed abode that ticks all the boxes for relaxed and peaceful family living…….creating wide open spaces that not only meld together, but also blend with equally generous outdoor areas surrounding the home…… This versatile layout invites everyday living yet can transform into a sophisticated entertaining venue with ease…….. At the heart of this clever design lies an open plan living hub that encompasses a spacious lounge, dining and gourmet kitchen…..”

 

 

web_image3

Streetscape

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entry

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

View from Side boundary

web_image5

Rear

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Outdoor living, looking down from the deck above

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entrance into wide open living areas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lounge, looking down from stairs

web_Lounge Area

Ceiling voids in Lounge, looking up to office nook

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kitchen, featuring a custom design dining table by the owner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kitchen – Looking at outdoor living

web_Kitchen

Sophisticated & detailed joineries by client’s shop fitting company, On-Site Projects

Web_Parent Retreat & Master Bedroom

Upper Level – Featuring Sitting room, Office Nook, Bedroom, Ensuite, WIR & Deck

web_Ensuite

Ensuite

 

Before Photos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entry

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Side

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rear

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fire Place